NEUS COLET al claustre del monestir de Sant Cugat

ESCULTURA · PROCESSOS OCULTS
Obres dels artistes Ernest Altés, Ángel Camino, Pep Codó, NEUS COLET (d'Entinta), Gabriel, Rufino Mesa, Pladevall i Miquel Planas.

Del 16 de març al 8 de maig de 2011


Museu de Sant Cugat al Claustre del monestir
Jardins del Monestir, n. 1 · Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
Inauguració: dimecres 16 de març a les 19.30 h

El projecte i l’exposició ESCULTURA. PROCESSOS OCULTS pretén fer visibles aquells processos que romanen “ocults” a l’espectador, descobrir allò que l’espectador no pot veure directament quan és davant de les obres i posar-ho tot de costat –les obres i el s...eu procés- per crear un entorn iconogràfic i conceptual que ajudi a copsar i percebre millor les idees, les característiques principals i les circumstàncies que intervenen en la creació d’una obra escultòrica. I, alhora, vol fer visibles també les diverses i heterogènies maneres de treballar de cadascun dels autors. D’aquesta manera, els processos i les obres poden establir tota mena de relacions i de diàlegs que de segur enriquiran la percepció de l’espectador i l’ajudaran a valorar, encara més, els diversos plantejaments, la realització i el resultat final dels treballs.

Horaris: de dimarts a dissabte, de 10 a 13.30 i de 15 a 19 h i diumenges i festius de 10 a 14.30 h.

NEUS COLET i CLARA OLIVA a Sant Cugat del Vallès

EMPREMTES DE DONES · gravats de dones d'Argentina i Catalunya
Del 8 de març al 8 de maig de 2011

Sala d'exposicions Casa de Cultura

Castellví, s/n (Jardins del monestir) · Sant Cugat del Vallès

Inauguració: dimarts 8 de març a les 19 h

"Empremtes de dones" denota el nom d'una agrupació d'artistes que exposen col·lectivament, així com el signe de l'activitat que desenvolupen. Les artistes catalanes NEUS COLET, Alicia Gallego, Pilar Masip, CLARA OLIVA i Rosa Permanyer, iniciadores d'aquest col·lectiu, han fet exposicions conjuntes amb les artistes argentines Silvana Blasbalg, Graciela Buratti, Alicia Díaz Rinaldi, Ana Erman i Diana Kleiner per l'estímul i mediació d'Alicia Gallego, gravadora argentina que viu aquí i que manté una relació viva amb les artistes del seu país d'origen. Els dos grups de dones que presenten les seves obres a Sant Cugat comparteixen una dimensió vocacional pel gravat des de l'art, la docència i la professionalitat."
Fragment presentació del catàleg d'Antònia Vilà · artista gravadora i catedràtica de la Facultat de Belles Arts de Barcelona

NEUS COLET exposa a Lleida

BARNILS & COLET
Del 4 de febrer al 4 de març de 2011



ESPAI CAVALLERS. Carrer Cavallers 31-33 · Lleida

Inauguració: divendres 4 de febrer a les 19.30 h


Exposició amb l'artista, també de Sant Cugat, Sergi Barnils. Tot i les trajectòries professionals diferents del dos artistes, Barnils i Colet comparteixen l'abstracció com a eix de la seva obra.
Sergi Barnils presenta una obra pictòrica inspirada en la tradició catalana amb una gamma de colors viva i diversificada. El destí de la vida i la recerca de la felicitat i la bellesa inspiren les seves peces.

De la seva banda, NEUS COLET centra la seva trajectòria en l'escultura i el gravat. Les formes geomètriques, les líneas marcades i la barreja de tècniques i materials donen a la seva obra un sentit estètic. Recrea objectes quotidians als quals aporta un caràcter lúdic, irònic i evocador. Corrioles, engranatges, cotxes, rodes..., són alguns dels elements reincidents en les seves obres que a més d'evocadors, també aporten moviment i dinamisme.

Pel que fa als materials emprats per aquesta escultora destaca el ferro, material dur i fred al qual ella sap com donar-li calidesa i proximitat amb molt de mestratge, treballant-lo per aconseguir textures i efectes diferents.




IDEA Carpeta de gravats a la Biblioteca de Catalunya

IDEA Carpeta de gravats dels 10 anys del taller ARTCONTRAPROVA

del 10 de gener al 13 de febrer de 2011

Biblioteca de Catalunya · Espai Zero. Carrer Hospital 56 · Barcelona

Horari: dilluns a divendres de 9 a 20 h i dissabtes de 9 a 14 h

El taller de gravat i estampació ARTCONTRAPROVA, de Barcelona, dirigit per Clara Oliva, ha realitzat la carpeta IDEA en col·laboració amb els artistes viculats al taller per celebrar el seu desè aniversari.
El taller ARTCONTRAPROVA és un dels quie mantenen la pràctica de les tècniques nobles del gravat i l'estampació, tant les tradicionals com aquelles que s'hi hagin pogut afegir sense deixar de ser pròpies d'un cultio exigent d'aquest art, sempre minoritari malgrat les grans possibilitats que té, mitjançant la seriació, d'aproximar l'art d'alta qualitat aun públic més ampli, i per tant fer assequible a mota més gent "productes" artístics rigorosos i acuradament concebut i elaborats. La Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya, que des de fa anys s'ha proposat potenciar l'art del gravat català i el seu estudi, acull en la present exposició els fruits recollits a la carpeta Idea, en rebre'n un dels trenta exemplars tirats per a que quedi propietat del poble català i permanentment a disposició dels interessat.
Francesc Fontbona · Membre de l'IEC Director de la Unitat Gràfica de la BC